Za puding pomešajte gustin sa šećerom i vanilin šećerom pa pomiješajte sa 6 kašika prethodno izmerenog mleka. Preostalo mleko zakuvajte, sklonite sa šoreta i žicom za šlag umešajte pripremljenu smesu s gustinom. Puding mešajući kuvajte minut. Istresite puding u posudu, na vrući puding stavite streč i ostavite da se ohladi. Šumsko voće proberite, po potrebi operite. Pleh za pečenje podmažite. Zagejte rernu.
Gornji i donji grejač: otprilike 180°C.
Rerna na vreo vazduh: otprilike 160°C.
Sve sastojke, osim badema, stavite u posudu i mikserom (metlicama) na srednjoj brzini napravite mrvice. Kratko umesite bademe.
Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama) umutite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dva minuta na najvišoj brzini. Poravnajte testo u plehu za pečenje. Po tome rasporedite šumsko voće (zamrznuto voće ne treba prethodno odmrznuti). Puding vaditi kašikom i raspoređovati preko voća. Preko raspodelite mrvice i pecite.
Nivo rerne: sredina.
Vreme pečenja: otprilike 40 minuta.
Ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači