Podmažite dno kalupa sa štipaljkom (Ø 26 cm). Zagrejte rernu.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte ostale sastojke – sve osim 1 kašike brašna za rub od testa - i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. 2/3 testa razvijte po dnu kalupa i više puta izbodite viljuškom. Obložite obručem kalupa. U preostalo testo dodajte 1 kašiku brašna, oblikujte ga u traku i tako ga pritisnite uz kalup, da dobijete rub oko 3 cm visine. Stavite kalup na rešetku i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. U međuvremenu za nadev otopite margarin ili maslac u maloj šerpi. Jabuke oljuštite, očistite i izrendajte, pomešajte sa 75 g šećera i cimetom i rasporedite na predpečenom testu. Lešnik pomešajte sa preostalim sastojcima i rasporedite preko jabuka. Vratite kolač na rešetku u rerni i još jednom pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Uklonite obruč kalupa, kolač samo odvojite od dna kalupa, ali ga ostavite na njemu i stavite na rešetku za kolače da se hladi.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači