Za testo otopite med i maslac u šerpi, mešajući, na tihoj vatri. Sipajte u činiju i ostavite da se ohladi. Sameljite orahe. Podmažite tepsiju, stavite ram (40 x 30 cm) na tepsiju i zagrejte rernu. Kada se smesa od masnoće i meda ohladi, oljuštite i očistite jabuku i grubo je izrendajte.
U smesu od meda i masnoće umutite začin za medenjake i Burbon vanila aromatizovani šećer. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Na kraju umutite mlevene orahe i rendanu jabuku. Testo sipajte u tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Provucite džem kroz sito i time premažite kolač pomoću četkice. Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji na rešetki za kolače.
Grubo usitnite čokoladu za kuvanje, i otopite je na tihoj vatri, na pari, zajedno sa malo ulja. Time premažite kolač. Belu čokoladu grubo usitnite i sipajte u kesicu za zamrzivač. Dobro zatvorite kesicu i stavite je u vrelu vodu, kako bi se čokolada otopila. Odsecite sasvim mali ćošak i nanesite je u ravnomernim, paralelnim linijama na još vlažnu crnu čokoladu, s leva na desno. Uz pomoć drvenog štapića razvucite linije naizmenično jednu odozgo na dole, sledeću odozdo na gore, tako da nastanu talasi. Ostavite čokoladu da se stegne. Isecite na parčiće željene veličine i čuvajte u kutiji sa poklopcem.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači