Crno vino sa limunovim sokom, korom limuna, cimetom, karanfilićem i šećerom stavite u šerpu da provri. Ostavite da se ohladi i procedite.
Sitno izrendajte čokoladu. Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, neprestano muteci, sve dok ne dobijete glatku smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sjedinite sa smesom iz dva puta naizmenično sa kuvanim vinom, muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu pažljivo muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u podmazan kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjem delu prethodno zagrejane rerne i pecite otprilike 55 minuta.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga istresite na rešetku da se ohladi.
Pripremite belu glazuru prema uputstvu sa kesice i njome dekorišite kolač.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači