Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Ivice pouljite i pripremite obruč za torte. Zagrejte rernu na 170° (vreo vazduh: oko 150°C).
Jaja, šećer i so mikserom penasto umutiti na najvećoj brzini. Dodajte kafu i ulje i nastavite mutiti još dve minute. Pomešajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i umešajte u smesu na najnižoj brzini. Stavite testo u pripremljeni kalup i pecite oko 20 minuta u sredini rerne zagrejane na 170°(vreo vazduh: 150°C). Vreme pečenja: oko 20 min. Izvadite kolač i ostavite da se ohlad. Odsecite tanak sloj kolača (oko 5 mm), izmrvite ga i ostavite sa strane za ukrašavanje.
Kolač stavite na tacnu i oko njega obruč za torte. Natopite espresso kafom.
Kratko promešajte mascarpone. Zatim u mascarpone dodajte slatku pavlaku, šećer u prahu, capuccino u prahu i Kremfix te umutite u čvrstu smesu. Kremu raspodelite po podlozi i stavite na hladno.
Karamelizujte bademe sa šećerom u tiganju i ostavite da se kratko ohlade. Pomešajte sa malo cimeta i mrvicama kolača i raspodelite po kremi. Kolač pre posluživanja stavite oko sat vremena na hladno. U testo se po želji, mogu dodati četiti kašičice likera od kafe.
Karamelizujte bademe sa šećerom u tiganju i ostavite da se kratko ohlade. Pomešajte sa malo cimeta i mrvicama kolača i raspodelite po kremi. Kolač pre posluživanja stavite oko sat vremena na hladno. U testo se po želji, mogu dodati četiti kašičice likera od kafe.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači