Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa prosejte u činiju. Redom dodajte ostale sastojke, pa mikserom (metlicama) mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ulijte ga u kalup za kolače (24 x 24 cm) koji ste prethodno pokrili masnim papirom, pa ga uz rub kalupa izvucite prema gore. Kalup gurnite u donju polovinu zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Ostavite kolač u kalupu da se ohladi pa ga tankim nožem pažljivo odvojite od ruba kalupa i istresite na rešetku za kolače. Čačkalicom izbodite ohlađeno testo. Pomešajte kakao i Cointreau i poprskajte kolač.
Za krem kratko kremasto umutite (2 minuta) čokoladu s maslacem i likerom. Polovinom krema premažite kolač. Ostatak krema stavite u špric sa srednjim glatkim nastavkom i na kolač našpricajte tufne. Ostavite kolač na hladnom i pred posluživanja pospite kakaom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači