Dobro umutiti 4 jaja mikserom. Postepeno dodavati 150 g šećera i 1 kesicu vanilin šećera, i nakon toga dodati 200 ml mleka. U izmućenu smešu polako dodati 300 g mlevenog keksa, 1 kesicu praška za pecivo, 100 g pšeničnog griza i ručno izmešati. U dublji pleh dimenzija 20 x 30 cm ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati pripremljenu smešu i poravnati. Peći na srednjem nivou prethodno zagrejane rerne, na 180 ºC, 20 minuta.
Dok se testo peče, u šerpu sipati 700 ml mleka i 80 g šećera, zagrejati do ključanja, dok se šećer ne istopi. Dodati 300 ml pavlake (krema) za kuvanje i 2 kesice vanilin šećera, zagrevati i mešati da se svi sastojci sjedine (ne treba da provri). Nakon toga skloniti sa šporeta i rashladiti masu oko 10 minuta. Ispečeno testo izbockati viljuškom ili čačkalicom, pa preliti prohlađenim prelivom. Ostaviti 1 sat da kolač upije preliv, najbolje do sutra.
Po želji posuti Dr. Oetker Kakao prahom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači