Bundevu operite, osušite i isecite na krupne komade. Nakon toga komade bundeve narendajte u posudu. Dodajte jaja, agavin sirup, so, bademe, prašak za pecivo, cimet i pola količine kukuruznog brašna i špatulom dobro izmešajte.
Prethodno zagrejte rernu na 180 ° C (ukoliko koristite rernu sa vrućim vazduhom onda na 155 ° C). Pleh podmažite suncokretovim uljem, a zatim pospite ostatkom kukuruznog brašna. Dodajte smesu za testo koju ste prethodno napravili, ravnomerno je rasporedite u pleh i pecite na srednjem nivou rerne oko 30 minuta.
U međuvremenu rastopite belu čokoladu na pari i umešajte u nju bundevino ulje. Izvadite ispečeno testo iz pleha, preko testa izlijte čokoladnu glazuru i pospite naseckanim semenkama bundeve.
Isecite na kocke i poslužite.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači