U odgovarajuću posudu sipajte vodu, malo soli i puter. Zagrevajte do ključanja. Sipajte pažljivo palentu, a onda kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje oko 2 minuta. Sklonite sa vatre, promešajte par puta i ostavite 15-20 minuta da se malo prohladi. Nakon tog vremena smesu podelite na 10 delova. Svaki deo na dlanu istanjite, stavite papriku i zatvorite formirajući knedle. Za lakše oblikovanje knedli ruke ovlažite vodom. Na ulju propržite prezle, u nekom širem sudu gde dodajete knedle. Pažljivo promešajte tako da knedle budu uvaljane u prezle sa svih strana.
Paradajz oljuštite i očistite središnji deo gde su semenke. Na ulju propržite beli luk pa dodajte prethodno isečen paradajz. Začinite solju, biberom i bosiljkom. Sve zajedno propržite pa u blenderu ili štapnim mikserom usitnite, ali tako da ostanu komadići paradajza. Pospite malo peršunom i parmezanom. Poslužite uz knedle.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva