Stavite maskarpone u činiju, postepeno dodajte kašiku po kašiku mleka i mešajte mutilicom dok ne dobijte ujednačeni krem. Dodajte šećer, burbon vanilin šećer i polovinu ukupne količine amareta. Ostatak amareta pomešajte sa espresom ili kafom.
Poređajte polovinu količine piškota u četvrtastu posudu (veličine oko 30x18 cm), pospite polovinu količine mešavine kafe i amareta, zatim premažite polovinom količine mascarpone krema. Poređajte preostale sastojke istim redosledom.
Prekrijte tiramisu prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati ili da prenoći. Pre serviranja pospite kakao prahom.
Pored ostalih navedenih sastojaka, ocedite 470 g breskvi (iz konzerve) isečenih na polovine i isecite ih na tanke kriške. Pripremite tiramisu krem kako je gore navedeno. Poređajte polovinu piškota u posudu, pospite polovinom količine mešavine kafe i amareta. Breskve poređajte preko. Poređajte ostatak sastojaka istim redosledom. Ostavite tiramisu da se hladi i pre serviranja pospite Dr. Oetker kakao prahom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači