Ručnim mikserom kremasto umutiti masu od maslaca, šećera u prahu, vanilin šećera, soli i čokolade za kuvanje. Dodavati jedno po jedno žumance. Umutiti belanca, lagano dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrsta masa. Umešati belanca varjačom. Prosejati brašno preko toga i umešati.
Sipati masu u kalup za pečenje sa obručem (26 cm Ø) obložen papirom za pečenje i poravnati.
Staviti kalup na rešetku u donjoj polovini prethodno zagrejane rerne.
Sa gornjim i donjim grejačem na 180°C.
Sa vrelim vazduhom na 160°C.
Vreme pečenja: 55 minuta.
Ohlađenu tortu preseći na pola i filovati marmeladom.
Prokuvati marmeladu sa vodom sve vreme mešajući i premazati tortu time. Ostaviti tortu da odstoji oko 20 minuta kako bi upila marmeladu.
Prokuvati slatku pavlaku. Skinuti sa šporeta, dodati čokoladu za kuvanje i pustiti da se ohladi dok se ne dobije gusta konzistencija. Staviti tortu na rešetku i glazirati time.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte