U činiji pažljivo pomešajte brašno i suvi kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, potom još oko 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite testo da odstoji na toplom mestu sve dok se ne udvostruči. Oblikujte testo u rolnu i podelite ga na 10 jednakih delova. Razvijte delove testa u ploče prečnika 12 cm, odozgo stavite tvrdo kuvano, očišćeno jaje i preklopite ga testom. Krajeve testa malo savijte na unutra, oblikujući kiflice, pa kiflice položite na papirom za pečenje obloženu tepsiju. Premažite ih umućenim jajetom i pospite solju.Ostavite kiflice da odstoje na toplom mestu oko ½ sata.Zagrejte rernu. Pecite u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 210 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 190 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva