Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte ostale sastojke i pomoću miksera (metlice) prvo na najnižoj, potom na najvišoj brzini umesite glatko testo. Lagano ga pobrašnite i na radnoj ploči, koju ste takođe malo posuli brašnom, još malo kratko izmesite, pa stavite na hladno oko 15 min. Testo podelite na 8 jednakih delova, od njih oblikujte valjke debljine olovke, pa ih isecite na komade dužine 4 - 5 cm. Oblikujte ih tako da krajevi budu nešto tanji, savijte kiflice i položite ih na tepsiju koji ste obložili masnim papirom.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Ispečene kiflice skinite sa tepsije sa masnim papirom i ostavite ih da se ohlade.
Otopite čokoladu sa malo ulja na pari. Uronite krajeve kiflica, položite ih na masni papir i ostavite da odstoje dok se glazura ne stvrdne. Kada glazura postane prečvrsta ponovo je zagrejte.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači