Za smesu mikserom (metlicama) penasto umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Belanca čvrsto umutite sa šećerom i varjačom lagano umešajte u smesu. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosejte sve na smesu, a zatim umešajte i orašasto voće.
Smesu razmažite po plehu (30 x 35 cm), prethodno obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u sredinu prethodno zagrejane peći.Električna peć: oko 180°C. Vrepo vazduh: oko 160°C. Vreme pečenja: oko 20 min.
Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.
Kremfix umešajte u slatku pavlaku i umutite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobijeni krem preko kolača.
Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.
Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.
Odmrznuti kesten pire pomešajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite presu za krompir i istisnite po kolaču (po šlag kremu). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnom.
Kolač pre posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači