Pripremite i odmerite sve sastojke. Luk i beli luk očistite, fino iseckajte. Šargarepu očistite, operite i iseckajte na sitne kolutiće. Očistite paprike, operite i isecite ih na tanke režnjeve. Odmerite ukupno 550 g povrća. Ocedite pasulj i kukuruz. Odmerite po 75 ml od obe vrste sirćeta. Odmerite 20 g soli. Pripremite šećer i pomešajte ga sa ½ kesice Džemfixa.
U velikoj šerpi zagrejte ulje i mešajući dobro prodinstajte luk, beli luk, papriku, šargarepu i čili papričice. Dodajte obe vrste sirćeta, potom paradajz, šećer sa Džemfixom, začine i so. Povremeno promešajte dok smesa ne počne da vri. Sada dodajte pasulj i kukuruz i neprestano mešajući kuvajte oko 5 minuta na jakoj vatri. Sipajte sos odmah u pripremljene tegle do vrha i zatvorite ih poklopcima na navoj. Okrenite tegle naopako i ostavite ih tako da odstoje 5 minuta.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica