U posudi pomešati brašno, puding, šećer, karamel šećer i kašičicu praška za pecivo. Promešati i postepeno dodavati mleko. Jaja, istopljeni puter i ulje dodati u posudu i sve jednako umešati. Izliti u kalupe. Peći 22 minuta na 170 C.
Sve sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi. Skloniti sa vatre kad se boja promeni u karamel boju.
Umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, krem sirom i delom karamel punjenja, dodati aromu vanile.
Karamelizovati šećer do srednje tamne karamel boje, naliti mlekom, kuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, dodati malo putera, servirati u šolje sa nekoliko penastih bombona na vrhu, pa ukrasiti kakao prahom.
Kapkejkove zaseći i puniti punjenjem, naneti krem preko, kokice zalepiti za krem, ukrasiti dodatno sa još malo karamel punjenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači