U sud sipajte maslac i mikserom umutite. Dodajte šećer u prahu pa ponovo umutite. Kada ste umutili maslac, dodajte mleveni keks i gazirani sok od pomorandže. Sipajte u kalup od 22 cm. Prebacite u frižider da se hladi dok pripremate drugi deo.
400 ml mleka i šećer stavite da se zagreje. Posebno sjedinite 200 ml mleka, griz i puding. Dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Preručite u drugi sud, pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Umutite maslac, šlag penu i šećer u prahu, pa dodajte ohlađen fil i sve zajedno umutite. Premažite preko prvog dela. Složite preko nekoliko mančmeloua. Najbolje da u sredinu ne stavljate onaj jedan zbog kasnijeg sečenja torte. Prebacite u frižider da se hladi dok pripremate treći deo.
Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Šećer i vodu (125 ml) stavite da vri oko 3 minuta. Kad se šećer istopio dodajte jagode. Kuvajte neprestano mešajući oko 3 minuta pa nakon toga štapnim mikserom usitnite jagode. Puding rastvorite u 75 ml vode i dodajte prethodnoj smesi. Na umerenoj temperaturi skuvajte fil. Dodajte nabubreli želatin i mešajte da se otopi. Ostavite 30 minuta da se prohladi pa sipajte preko drugog dela. Prebacite u frižider da se hladi i stegne pre stavljanja čokoladne glazure.
Čokoladu istopite. Prelijte vrućom slatkom pavlakom i dodajte maslac i med. Promešajte da se sve ujednači. Prelijte preko trećeg dela. Prebacite u frižider da se ohladi i stegne.
Dekorišite po želji.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte