Jaja stavite u vanglicu i dodajte im prstohvat soli. Mikserom umutite pa dodajte mleko, aromu vanile, ulje, brašno i nastavite sa mućenjem. Na kraju dodajte vodu. Ispecite palačinke na uobičajen način.
Jagode operite, iseckajte i stavite u odgovarajući sud. Dodajte vanilin i kristal šećer. Prelijte sa 75 ml vode i stavite da se kuva oko 5 minuta, a onda štapnim mikserom usitnite. Gustin prelijte sa 75 ml hladne vode. Promešajte da nema grumuljica pa sipajte u jagode i skuvajte fil. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Čokoladu istopite u mikrotalasnoj ili na pari.
Filujte palačinke prvo sa filom od jagoda a onda i čokoladom. Urolajte, prelijte čokoladom i ostavite u frižider da se ohlade pre služenja, a možete ih poslužiti i tople, zavisno kako se vama više sviđa, ali preporuka je da budu hladne.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti