Dobro ocedite kajsije, pritom sačuvajte sok i dopunite vodom do 250 ml (1/4 l). Dodajte sok od pomorandže. Sitno iseckajte kajsije. Želatin samo potopite prema uputstvu sa ambalaže. Pomešajte Gustin sa šećerom. Postepeno razmutite sa najmanje 6 kašika tečnosti. Preostalu tečnost prokuvajte, skinite sa šporeta i zakuvajte sa umućenim gustinom. Mešajući kratko prokuvajte puding. Istisnite želatin, mešajući ga rastvorite u vrućem pudingu i sipajte u činiju. Vreo puding direktno prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani tepsije savijte papir tako da oblikujete rub.
Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 minuta muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i vanilin šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i puding prahom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo na tepsiju, poravnajte i odmah pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvitnu ploču odvojite, pomoću papira za pečenje istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom za pečenje. Kada se ohladi, odstranite papir i presecite ploču tako da dobijete dva pravougaonika od po 30 x 20 cm. Stavite jednu koru na tacnu za tortu. Drugu koru prvo odvojite od radne površine, onda isecite modlom motive srca.
Umutite pavlaku sa vanilin šećerom. Voćni puding kratko umutite mikserom, pa dodajte umućenu pavlaku, kašiku po kašiku. Sipajte 3-4 kašike u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm). Kockice kajsija (ostavite jedno 3 kašike po strani) dodajte u preostali krem i ravnomerno premažite preko biskvita. Preklopite biskvitnom korom iz koje ste isekli srca i „rupe od srca" popunite odvojenim kajsijama. Ukrasite kremom iz šprica, poslažite biskvitna srca i ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte