Od 2 kesice praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice ali samo sa 750 ml (3/4 l) mleka. Malo prohladite puding, povremeno promešajte. U međuvremenu zagrejte rernu ako koristite gornje i donje grejače. Podmažite tepsiju. Kajsije dobro ocedite, pritom sačuvajte sok. U ohlađeni puding umešajte kiselu pavlaku.
Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta naizmenično sa mlekom, muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ispred testa, na otvorenoj strani tepsije, stavite višestruko savijenu alu-foliju. Ravnomerno nanesite puding krem preko testa. Kajsije sa oblom stranom na gore poslažite u ravnomernim razmacima preko pudinga i stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Gornji i donji grejači: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 160º C (prethodno ne zagrejati rernu)Gas: stepen 2-3 (prethodno ne zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 35 min.
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.
Sok od kajsije eventualno dopunite vodom do 500 ml (1/2 l). Preliv za torte sa šećerom i sokom pripremite prema uputstvu sa kesice. Brzo rasporedite preliv preko nadeva i ostavite da se stegne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači