Zagrejte rernu.Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje. Na otvorenoj strani tepsije papir savijte tako, da oblikujete rub.
Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Na kraju pažljivo dodajte mlevene lešnike. Testo sipajte u tepsiju, poravnajte i pecite na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit odmah posle pečenja odvojite od ivica, istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.
U međuvremenu obložite kalup za srneća leđa providnom folijom. Iz biskvitne ploče isecite jedan pravougaonik veličine 30 x 20 cm i jedan 30 x 10 cm. Sa većom pločom obložite kalup za srneća leđa i ostavite da na dužnim stranama viri oko 1 cm preko ruba kalupa.
Jagode operite i ocedite, očistite i sitno iseckajte. Želatin potopite prema uputstvu sa kesice. Jogurt ili kefir dobro pomešajte sa šećerom i rendanom korom limuna. Želatin otopite sa vinjakom prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte preostalu smesu. Dodajte seckane jagode i sipajte u kalup preko biskvitne kore. Pažljivo preklopite manjom biskvitnom korom i blago pritisnite. Stavite tunel da odstoji najmanje 1 sat u frižideru. U međuvremenu operite i očistite jagode i isecite ih na listiće. Pažljivo istresite kolač na tacnu i skinite foliju. Dekorativno poslažite listiće jagoda preko tunela. Čokoladu grubo usitnite i otopite na pari, malo je prohladite pa ukrasite kolač.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači