Jagode operite, ocedite, očistite i ispasirajte. Poslažite Amarettini (ili piškote) jedan pored drugog u plitkoj, četvrtastoj posudi (oko 30 x 20 cm). Preliv za torte pomešajte sa šećerom u maloj šerpi i razmutite sa hladnom vodom. Dodajte pire od jagoda u zamućeni preliv. Sada stavite da kratko prokuva uz neprestano mešanje. Ostavite 2 kašike želea od jagode po strani za ukrašavanje. Preostali žele od jagode odmah rasporedite preko Amarettinija (ili piškota). Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Mascarpone sjedinite sa jogurtom i šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku i ravnomerno nanesite krem preko smese od jagoda. Preostali žele od jagoda nabacajte po površini Mascarpone krema i dekorativno razvucite uz pomoć drške od kašike. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 4 sata pre služenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači