Odledite lisnato testo prema uputstvu sa pakovanja. Badem propržite u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje, sipajte na tanjir da se ohladi.
Stavite ploče lisnatog testa jednu preko druge na radnoj površini, blago posutoj brašnom. Razvijte u pravougaonik (oko 30 x 15 cm). Razvijeno testo ostavite da se odmori oko 20 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu i obložite tepsiju papirom za pečenje. Sada sa obe dužne strane pravougaonika odsecite po jednu traku širine oko 1,5 cm i stavite kao rub na pravougaonik, koji je sada 30 x 12 cm. Premestite pravougaonik na tepsiju, više puta izbodite viljuškom i premažite mlekom ili slatkom pavlakom. Stavite na sredinu rerne da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 220 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 200 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite pečeno testo sa sve papirom za pečenje na rešetku da se hladi. Kada se ohladi premestite ga na tacnu i premažite ga marmeladom. Preko toga poslažite piškote. Piškote pomoću četkice premažite likerom ili sokom.
Jagode operite, ocedite, očistite i iseckajte na listiće. Odmerite 150 g.
Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali samo ½ sadržaja kesice sa 200 ml mleka i 50 g slatke pavlake. Pažljivo dodajte kiselu pavlaku ili švapski sir, kratko mešajući. Dodajte odmerene jagode. Nanesite krem preko piškota, obrazujući dužnu kupolu. Listiće jagoda poslažite preko krema u obliku krljušti i malo ih pritisnite. Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i ravnomerno ga rasporedite preko jagoda. Ivice ukrasite proprženim bademom. Držite kolač u frižideru do služenja. Po želji poslužite uz umućenu Dr. Oetker šlag penu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači