Zagrejte rernu. Podmažite kalup za mafine i pospite brašnom. Operite jagode, ocedite, očistite i iseckajte na sitne komadiće.
Meki margarin ili maslac penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, naizmenično sa mlekom, muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Prvo sipajte po jednu kašiku u svaki od kalupčića za mafine, pospite komadićima jagoda, pokrijte preostalim testom i poravnajte. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Nakon pečenja ostavite mafine da odstoje još oko 10 minuta u tepsiji da se prohlade, posle toga ih izvadite i stavite na rešetku obloženu papirom za pečenje da se ohlade.
Provucite marmeladu kroz sito, pomešajte sa vodom i malo ukuvajte. Premažite mafine glazurom i po želji ukrasite listićima matičnjaka ili mente.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači