Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje. Na otvorenoj strani tepsije papir savijte tako, da oblikujete rub.
Penasto umutite jaja sa žumancetom, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo sipajte u tepsiju i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit odmah posle pečenja odvojite od ivica, istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.
Jagode operite i ocedite.Odvojite 4 jagode po strani, preostale očistite. 200 g jagoda ispasirajte, ostatak sitno iseckajte. Želatin potopite prema uputstvu sa kesice. Jogurt, šećer, vanilin šećer i pasirane jagode pomešajte metlicom za sneg. Umutite slatku pavlaku. Želatin otopite prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 3 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte preostalu smesu. Kada smesa počne da se želira, sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom, a na kraju dodajte seckane jagode.Okrenite biskvitnu ploču i odstranite papir za pečenje sa biskvitne ploče. Premažite fil preko biskvita, pritom svuda ostavite slobodan rub od 2 cm. Uvijte rolat polazeći od duže strane, pritom pažljivo skinite papir sa kojim se biskvit pekao. Stavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata.Rolat pre služenja pospite šećerom u prahu i ukrasite pomoću 4 odvojene jagode.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači