Umutiti belanca sa šećerom. Zatim umutiti žumanca sa uljem i aromom ruma. Umešati brašno, gustin i prašak za pecivo i spojiti sa smesom od belanaca i žumanaca. Peći u plehu 20x30 cm, 15 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Ispečenu koru premazati džemom.
Natopiti želatin sa 100 ml soka. Ostatak soka zagrejati sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Skinuti sok sa vatre, pa u njemu rastopiti želatin. Prohladiti do sobne temperature i onda sipati preko premazane kore. Hladiti u frižideru da se stegne, oko 2h.
Sipati u šerpu puding, mleko i šećer. Mutiti i zagrevati dok se puding ne zgusne. U vruć puding umešati čokoladu i puter iseckan na kockice. Ohladiti, pa premazati preko želea. Možete iseći na kocke i dekorisati kakao mrvicama i kriškama pomorandže.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači