Za krokant od oraha, stavite u jednu šerpicu maslac, šećer i orahe da se karamelizuju i neprestano mešajte. Sipajte smesu na alu-foliju i ostavite da se ohladi. Za testo zagrejte sada sok od jabuke u maloj šerpi i u njemu otopite margarin ili maslac.
Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte ostale sastojke i toplu mešavinu soka i masnoće i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom. Zagrejte rernu. Usitnite krokant od oraha. Jabuku oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i iseckajte na sitne kockice. Pomešajte sa krokantom i umesite u testo.Sipajte testo u kalup za kuglof. Kalupom kratko lupnite po radnoj površini, kako bi se eventualno „komadi testa" izjednačili i ostavite da odstoji još 10 minuta.Stavite kalup na rešetku i pecite u rerni.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga pažljivo odvojite od kalupa i istresite na rešetku da se ohladi. Pre serviranja ga pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači