Za koricu mikserom umutiti jaja. šećer, so i vanilin šećer. Mutiti oko 10 minuta dok se smesa ne udvostruči i postane svetlo žute boje. Dodati ulje i mleko, kratko umutiti.
Brašno pomešati sa mlevenim orasima, postepeno dodavati u smesu i mutiti dok se ne sjedini, ne treba premutiti.
Smesu rasporediti u kalupu prečnika 22cm obloženim pek papirom i peći 20 minuta na 180 stepeni (poželjno na režimu gde se pali gornji i donji grejač). Uraditi proveru čačkalicom, gotova kora neka se ohladi u potpunosti.
Za fil očistiti jabuke i iseći na kockice. Dodati limunov sok i kuvati 5 minuta ili dok ne omekšaju. Za to vreme u drugoj posudi pomešati sok od jabuke, puding od vanile, šećer i cimet šećer.
Čim jabuke smekšaju, dodati u šerpu prethodno pomešane sastojke. Uz pomoć žice na srednjoj temperatu mešati i kuvati fil dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
Gotov fil odmah rasporediti u kalupu preko ohlađene kore. Ostaviti par minuta na sobnoj temperaturi, zatim prebaciti u frižider na 3h.
Na kraju umutiti slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom, Na polovini mućenja dodati i kremfix. Umućenu slatku pavlaku staviti u dekor kesu, ukrasiti površinu torte i posuti cimetom. Nakon toga je odmah spremna za jelo.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte