Otopite puter u manjoj posudi na srednjoj temperaturi. Usitnite keks i perece u blenderu i pomešajte sa puterom.
Obložite kalup papirom za pečenje. Dobro pritisnite smesu za koru. Ostavite u frižideru da se ohladi oko 15 minuta.
Usitnite čokoladu i otopite na pari. Opertite pomorandžu u toploj vodi, osušite i sitno narendajte koru od pomorandže. U činiju stavite krem sir, kvark sir i šećer u prahu i umutite mikserom. Odmah dodajte rendanu koru pomorandže, želatin i kakao prah. Dodajte krem u otopljenu čokoladu i kratko kuvajte na pari, uz neprekidno mešanje dok masa ne postane glatka. Ravnomerno rasporediti krem preko kore od keksa i ostaviti da se hladi najmanje 3 sata.
Malo pre serviranja, uklonite obruč sa kalupa i isecite tortu na 12 parčića. Zatim prepolovite slane perece i stavite dve polovine na vrh svakog parčeta kao rogove za svakog od 12 irvasa, dodajući bombonice za nos i oči od fondana, a zatim odmah poslužite.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači