U sud sipajte kvasac, šećer, toplo mleko i malo brašna. Ostavite 2-3 minuta, dodajte belance, ulje i so, pa brašnom zamesite testo. Nauljite činiju i u njoj ostavite testo da naraste, oko 30 minuta. Dok testo narasta, od alu-folije napravite četiri šargarepe.
Nadošlo testo podelite na četiri dela. Od svakog dela napravite po jednog zeca. Kada preklapate ruke, ispod stavite napravljenu šargarepu. Napravljene zečeve premažite žumancetom kome ste dodali kašičicu ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, oko 20-25 minuta.
Pečene zečeve ostavite da se prohlade pa izvucite alu-foliju i na to mesto ubacite polovinu donjeg dela manje šargarepe, a pri vrhu stavite listiće peršuna. Crnim jestivim flomasterom nacrtajte oči, nos i usta. Po želji možete dodati malo rumenila na obraze koristeći jestivu boju u prahu.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva