Tacnu za torte obložite papirom za pečenje i na nju položite obruč za torte (ø 26 cm) bez dna.
Voćni koktel dobro ocedite. Sačuvajte sok i izmerite 250 ml. Pripremite preliv za torte sa sokom, šećerom i vodom prema uputstvu sa kesice. Umešajte voće. Voćni nadev ostavite u činiji da se ohladi i povremeno ga promešajte.
Naseckajte čokoladu i otopite je u vodenoj kupki na slaboj temperaturi. Musli stavite u kesicu za zamrzavanje koju dobro zatvorite i s oklagijom sve usitnite. Kašikom umešajte musli u čokoladu. Masu stavite u obruč za torte i kašikom ravnomerno pritiskajte i napravite ravnu koru. Koru torte ostavite u frižideru najmanje 45 minuta da se stegne.
Potopite i rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Umutite čvrst šlag. Jogurt ulijte u posudu, dodajte rastvoreni želatin pa električnim mikserom (metlicama) mutite najmanjom brzinom. Pomešajte šećer s rendanom korom limuna i dodajte smesi. Dodajte umučen šlag.
Voćni nadev sipajte preko testa i poravnajte. Zatim premažite kremom od šlaga. Pomoću kašičice u šlagu izvucite vrhove. Tortu stavite najmanje dva sata u frižider. Pre posluživanja odvojite obruč od torte. Tortu poprskajte likerom od jaja. Tortu okrasite hrpicama muslija koje ste dobili mešanjem muslija u otopljenoj čokoladi.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte