Susam popržite u teflonskom tiganju bez masnoće.
Prosejte pšenično brašno u posudu i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte šećer, so, vodu i ulje. Električnim mikserom (nastavcima za mešenje) mešajte oko 5 minuta najpre najmanjom, potom najvećom brzinom, dok ne dobijete glatko testo. Pred kraj izrade testa umešajte prženi susam. Testo ostavite da odstoji pokriveno na toplome dok ne naraste, odnosno dok mu se vidno ne poveća zapremina.Testo kratko promesite. Stavite ga u namašten kalup (30x11 cm) pa ga ostavite pokrivenog na toplom da još jednom nadođe. Površinu premažite vodom i pospite susamom. Kalup stavite na rešetku u rerni.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva