Ostavite spanać da se odledi u činiju. Napomena: Najbolje preko noći ili u mikrotalasnoj. Ovčiji sir iseckajte na kockice. Podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Od tog testa odvojite 1/3 za kvasno testo sa spanaćem.
Pomešajte spanać sa pavlakom. Dobro zamesite odvojeno svetlo kvasno testo sa smesom od spanaća, peršunom i brašnom. Na kraju dodajte ovčiji sir. Preostalo svetlo testo još jednom promesite, dodajući 1-2 kašike vode. Ostavite oba testa da odstoje pokrivena na toplom mestu, sve dok se vidno ne uvećaju. Oba nadošla testa pospite sa malo brašna, izvadite iz činije i još jednom kratko promesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Svetlo testo razvijte u pravougaonik (40 x 25 cm). Testo sa spanaćem oblikujte u rolnu dužine oko 35 cm, položite ga na svetlo testo i uvijte ga u njega (krajeve malo stisnite). Stavite rolat od testa na tepsiju, premažite sa malo vode i zasecite u cik-cak. Ostavite rolat još jednom da odstoji na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. Testo ponovo premažite vodom i pospite semenkama suncokreta, potom pecite.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite na rešetku da se hladi.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva