Prosejte obe vrste brašna u činiju i dobro sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte sve preostale sastojke osim povrća i sira, mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup za kuglof i pospite brašnom. Zagrejte rernu. Oljuštite luk i sitno iseckajte. Praziluk očistite, operite, isecite po dužini i isecite na tanke trake. Fetu iseckajte na kockice i umesite u testo zajedno sa lukom i prazilukom. Stavite testo u kalup za kuglof, premažite površinu vodom i pospite sa malo brašna. Pokrijte testo i ostavite ponovo da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. Stavite kalup na rešetku na najnižem nivou rerne, eventualno prekrijte hartijom za pečenje
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da nakon pečenja odstoji u kalupu oko 10 minuta, istresite ga i okrenite, stavite na rešetku da se hladi.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva