Penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte rendanu koru pomorandže i kratko mutite mikserom. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i dodajte u smesu. Smesu ravnomerno rasporedite u tepsiji, prethodno obloženu papirom za pečenje. Staviti da se peče na sredini prethodno zagrejane pećnice.
Pozicija rešetke: srednja
pečenje u glinenoj posudi: 12 minuta
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit istresite na papir za pečenje posut šećerom, papir sa kojim se biskvit pekao premažite hladnom vodom i pažljivo odstranite.
Od biskvita odsecite 1/3 i stavite u kalup za srneća leđa (8x 28 cm), koji ste obložili prozirnom folijom. Ostatak biskvita premazati marmeladom. Odozgo i odozdo uvijajte ka sredini u rolat i prosecite između rolata. Svaki rolat uvijte jako u papir za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru jedan sat.Za nadev: Umutite slatku pavlaku i Kremfix prema upustvu sa kesice. Dodajte sok od pomorandže, šećer i rendanu koru pomorandže. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice i dodajte sok od pomorandže. Dodajte potom jogurt i umućenu slatku pavlaku, i odmah sipajte u kalup. Prekrijte piškotama i ostavite 3 sata na hladnom mestu.Od rolata odsecite dva dela za glavu i rep, a ostatak isecite na komade 1 cm debljine. Telo istresite iz kalupa na tacnu, pažljivo odstranite foliju.
Za ukrašavanje umutite slatku pavlaku sa Kremfixom prema upustvu sa kesice i sipajte u špric za ukrašavanje sa glatkim nastavkom. Komadiće rolata prilepite za telo tufnama od slatke pavlake. Postavite glavu i rep i ukrasite preostalom slatkom pavlakom leđa gusenice. Dekorišite seckanim kivijem. Otopljenom glazurom nacrtajte oči gusenici i eventualno je poprskajte po površini, oblikujući šare po želji.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači