Suvo grožđe preliti sa malo vruće vode i ostaviti da malo omekša.
U posudu za mešanje dodati orahe (mlevene i krupno seckane) i sve ostale suve sastojke za fil. Dobro promešati i dodati pavlaku, aromu ruma. Mešati dok se ne dobije kompaktna smesa i na kraju dodati omekšalo oceđeno suvo grožđe i namaz od kajsija i meda. Još jednom promešati. Ako je fil previše gust dodati još malo pavlake.
U vatrostalnu posudu za mešanje staviti žumanca, šećer i vanilin šećer i mleko. Mešati mikserom dok se ne dobije kremasta tekstura. Kuvati na pari, na tihoj vatri, uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dobijeni krem ne sme da proključa. Dodati kakao, čokoladu i ljutu začinsku papriku i mešati dok se potpuno ne istope i sjedine sa kremom. Skloniti sa vatre i dodati margarin. Mešati dok se margarin ne istopi. Ostaviti da se preliv malo ohladi.
Nafilovati palačinke, presaviti ih u oblik trougla i servirati sa toplim prelivom.
Dekorisati šlag penom i svežim malinama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti