Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.¼ testa zamesite sa bosiljkom i origanom, oblikujte valjak i podelite na 7 jednakih delova. Preostalo testo podelite na oko 20 jednakih delova. Svaki deo testa oblikujte u 30 cm dugacke grisine, stavite na tepsiju i ostavite jos 20 minuta da nadođu. Premažite sve grisine vodom, a one bez začinskog bilja pospite grubom solju, susamom i makom. Stavite da se peku.
peći: otprilike 20 minuta
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Grisine ne treba da budu mekane, već suve i hrskave. Prevucite ih sa papirom za pečenje na rešetku da se hlade.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva