U odgovarajuću posudu sipajte vodu, so i maslac. Zagrevajte do ključanja.
Sipajte pažljivo palentu, a onda kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje oko 2 minuta. Sipajte u kalup veličine 23 x 23 cm ili neki manji. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Isecite palentu na 16 parčića.
Zagrejte gril tiganj na najjačoj temperaturi. Kada se tiganj zagrejao, malo poprskajte uljem i stavite palentu.
Grilujte par minuta dok se ne stvore tragovi od gril tiganja. Okrenite palentu na drugu stranu i nju malo izgrilujte.
Čeri paradajz stavite u vatrostalni sud. Poprskajte maslinovim uljem i pospite začinima. Začin koji ima u sebi morsku so, ruzmarin, timijan, origano, beli i crni luk, biber i divno se uklapa uz čeri. Pecite oko 10 minuta na 200°C.
Na svaku grilovanu palentu stavite sirni namaz i čeri paradajz. Ako je čeri pustio tečnost, obavezno prelijte preko palente i uživajte u ukusu.
Umesto čeri paradajza možete preliti i nekim sosom od paradajza, a dok kuvate palentu možete dodati parmezan, suvi vlašac, itd.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva