Belanca umutite u čvrst sneg mikserom pa dodajte šećer, kašiku po kašiku, sve vreme muteći dok ne dobijete sjajan šne. Zatim, dodajte mleveni i seckani orah, keks i prašak za pecivo pa sve sjedinite špatulom. Rasporedite smesu na okrugli kalup prečnika 26 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Napravite 3 kore, za svaku koru vam je potrebno 5 belanaca. Ostavite kore da se hlade, a vi pripremite fil.
Žumanca pomešajte sa šećerom, gustinom, aromom vanile i vanilinim šećerom. Mleko zagrejte na srednjoj jačini do ključanja a zatim dodajte ežumanca i nastavite sa kuvanjem uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne, 4-5 minuta, zavisno od jačine ringle. Preručite fil u drugu činiju, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
Kada se fil ohladio umutite ga mikserom, a zatim postepeno dodajte puter sobne temperature sve vreme muteći mikserom. Kada ste sve umutili, dodajte seckanu mlečnu i belu čokoladu zajedno sa mlevenim keksom. Sve izmešajte pa podelite na tri dela. Nafilujte kore filom i hladite tortu u frižideru makar 30-ak minuta pre nego što je pokrijete šlagom.
Šlag krem umutite sa mlekom prema uputstvu sa pakovanja a zatim pokrijte celu tortu šlagom. Ostatak šlaga stavite u dresir kesu i dekorišite po želji. Dodajte po neku jagodu, malo listića badema ili seckanih oraha, malo keksa i malo dekor šarenih mrvica. Najbolje je da torta stoji preko noći u frižideru.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte