U sud sipajte želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da nabubri.
U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.
U sud za mućenje sipajte šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte i podelite na tri dela.
U prvi deo dodajte Čoko komadiće.
U drugi deo dodajte ispasirane maline.
U treći deo dodajte mleveni keks.
Činiju u obliku polulopte obložite alu ili streč folijom. Sipajte prvi deo i stavite činiju na 15 minuta u zamrzivač.
Izvadite činiju i stavite drugi deo. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom. Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.
Kada se torta stegla, izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju.
Istopite čokoladu i ulje, pa prelijte preko. Na sredinu stavite trešnju kao dekoraciju, a na tanjir, oko torte, stavite sveže maline. Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču, zavisno kako volite.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte