Ispržiti palačinke.
U šerpu ili tiganj srednje veličine staviti šećer i mlevene lešnike i na umerenoj vatri ostaviti da krene da se karamelizuje. Dodati margarin i mešati da se istopi. U tom momentu karamelizovani šećer će krenuti da se stvrdnjava, ali kada se doda limunov sok proces kristalizacije će prestati. Dodati burbon vanila šećer, muskatni oraščić, rendanu šargarepu, džem od pomorandže i sitno seckane suve šljive. Ostaviti da se krčka, uz povremeno mešanje, na tihoj vatri da bi šargarepa omekšala i da bi se komadi karamela istopili.
U većoj posudi pomešati sve sastojke za rojal masu i umutiti mikserom.
Smlačenim filom u tankom sloju namazati svaku palačinku i umotati. Nafilovane palačinke iseći na pola i ređati u dublju modlu za hleb obloženu papirom za pečenje.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
Servirati sa prah šećerom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti