Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa 6 kašika mleka, tako da dobijete glatku smesu. Preostalo mleko stavite da se kuva, kada provri skinite sa šporeta i metlicom umešajte razmucen puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje kuvajte još jedan minut. Vruć puding odmah prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu iseckajte čokoladu (75 g) na sitne komadiće. U hladan puding umešajte rum i komadiće čokolade (ostavite malo po strani za ukrašavanje).
Slatku pavlaku umutite sa Kremfixom i Vanilin šećerom. 2/3 pavlake sjedinite sa pudingom i rasporedite krem u desertne čaše. Preostalu slatku pavlaku sipajte u špric za ukrašavanje i ukrasite deserte, pospite čokoladnim mrvicama.
Pripremite papir za pečenje, odsecite mali ćošak kesice sa čokoladom i na papiru iscrtajte ornamente po želji. Kada se čokolada stegne, pažljivo odvojite ornamente i time ukrasite desert.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti