Uz pomoć miksera penasto umutite jaja i vodu, muteći jedan minut najvećom brzinom. Dodajte šećer i vanilin šećer pa mutite još otprilike dva minuta. Pomešajte brašno s praškom za puding i praškom za pecivo pa polako dodajte peni od jaja. Ulijte u podmazan i papirom obloženu tepsiju sa ivicama (veličine rerne, oko 40x35 cm) te odmah stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 220 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 200 °C
Istresite biskvit na papir posut šećerom, pažljivo odstranite prilepljeni papir za pečenje (po potrebi navlažite) i ostavite da se ohladi. Nakon toga isecite ga na trake široke otprilike 5 cm.
Stavite želatin u hladnu vodu da nabubri. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, Kremfixom i vanilin šećerom tako da dobijete čvrsti šlag. Dodajte instant kafu rastopljenu u rumu zajedno s narendanom čokoladom i kakaom. U šlag krem dodajte još i otopljeni želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice. Odvojite 2/3 krema pa namažite najpre jednu traku biskvita, zamotajte je u oblik rolata i stavite u sredinu pripremljenog tanjira. Mažite i uvijajte traku oko trake (kao puž) sve dok ne postignete željeni okrugli oblik. Ostatkom krema premažite tortu i ukrasite je čokoladnim strugotinama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte