U činiju za mešanje staviti jaja i marcipan i mikserom (nastavci za mućenje) umutite u glatku smesu. Dodajte jaja i penasto umutite. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte zajedno sa maslacem. Testo sipajte u podmazan i brašnom posuti obli, poluloptasti kalup (metalnu činiju) i poravnajte. Pecite u donjoj polovini prethodno zagrejane pećnice.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite malo da se prohladi, pa istresite na rešetku da se hladi.
Za fil ispasirajte banane, dodajte sok od limuna, šećer, aromu, rum i mleko. Želatin pripremiti prema upustvu sa kesice, zagrejte sa malo ruma i dobro pomešajte sa smesom od banana. Umutite slatku pavlaku i dodajte u fil, kada počne da se želira. Dobro promešajte.Presecite kolač 3 puta vodoravno. Stavite gornji deo u očišćeni kalup u kome se pekao i premažite kremom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite krem i kore. Završite korom i ostavite da odstoji 3 sata u frižideru. Potopite kalup do vrha kratko u vrelu vodu i pažljivo istresite kolač na tacnu.
Za premazivanje umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i Kremfixom prema uputstvu sa ambalaže i time premažite kolač sa svih strana.
Za ukrašavanje šestougaonu modlu umočite u kakao prah i utisnite šaru u tortu, tako da liči na fudbal. Čuvajte tortu u frižideru sve do služenja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte