Prosejte brašno i pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mleko sa maslacem i umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu i podmažite tepsiju. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite. Pobrašnjenim rukama oblikujte ploču od testa.
Očistite i izgnječite beli luk, pomešajte sa maslinovim uljem i premažite preko testa. Ravnomerno rasporedite masline i utisnite ih u testo. Pospite ravnomerno origanom i grubom morskom solju, obložite grančicama ruzmarina. Ostavite testo da odstoji još 45 minuta. Potom pecite na rešetki na srednjoj visini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite da se malo prohladi, ali servirajte dok je hleb još topao.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva