Zagrejte rernu. Dobro podmažite dno kalupa.
Višnje ocedite u cediljki. Brašno, gustin i kakao pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sjedinite mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, potom muteći najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Rasporedite višnje po testu, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm. Pecite na rešetki na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač u kalupu da se hladi, a kalup pritom stavite na rešetku. Kada se ohladi, premestite koru na tacnu za kolače.
Stavite želatin sa vodom da nabubri prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku skoro do kraja, dodajte šećer i vanilin šećer. Otopite želatin prema uputstvu sa kesice. Mlaki želatinasti rastvor dodajte odjednom u skoro umućenu pavlaku i dobro umutite pavlaku do kraja. Na kraju dodajte višnjevaču. Nanesite fil u obliku kupole preko kore i pomoću oble strane kašičice utisnite talasaste vrhove u krem. Dobro promešajte marmeladu i pomoću kašičice rasporedite u udubljenja. Usitnite čokoladu, sipajte je u kesicu za zamrzivač i dobro je zatvorite. Zagrejte vodu u šerpi, skinite je sa šporeta i stavite u nju čokoladu u zatvorenoj kesici, sve dok se čokolada ne rastopi. Osušite kesicu, odsecite jedan ćošak, isprskajte tortu od sredine ka rubovima. Potom ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 3 sata.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte