Za koru prethodno zagrejte rernu (gornji/ donji grejač 180°C). Obložite dva kalupa prečnika 18 cm papirom za pečenje. Odvojite belance od žumanceta. Pomešajte brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Mutite žumance sa trećinom količine šećera, aromom i vodom dok ne postane penasto. Mutite belance sa preostalim šećerom, vanilin šećerom i solju dok ne postane čvrsto, zatim postepeno dodajte mešavinu sa žumancetom. Prosejte mešavinu brašna i dodajte ga u smešu. Smešu ravnomerno podelite u oba kalupa za pečenje i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu, za francuski puter krem , kuvajte na pari u metalnoj činiji jaje, šećer i so, uz neprekidno mešanje žicom, dok ne postignete temperaturu od 85°C. Kada postigne odgovarajuću temperaturu, sklonite činiju sa posude sa ključalom vodom i mešajte smešu uz pomoć žice za mućenje dok smeša ne postigne temperaturu od oko 25°C. Ovaj postupak će trajati oko 20 minuta. U međuvremenu mutite puter dok ne postane beo i kremast. Zatim postepeno dodajte smešu od jaja u puter i dodajte aromu. Na kraju, operite i osušite maline uz pomoć kuhinjske krpe. 300 gr pirea od malina procedite kroz sito. Postepeno dodajte pire od malina u puter krem.
Skinite obruč sa kalupa i uklonite papir za pečenje sa kore. Presecite horizontalno svaku koru, kako biste dobili 4 kore. Premažite koru puter kremom i pospite preostalim malinama.
Zatim stavite drugu koru , premažite kremom i dodajte maline. Prekrijte trećom korom i premažite poslednjom trećinom krema i dodajte maline. Zatim prekrijte i poslednjom korom i ostavite da se hladi najmanje 1 sat. Trećinu krema rasporedite na donju koru na vrh stavite nekoliko malina. Zatim stavite drugu koru i drugi deo krema, posipajući malinama. Zatim treću koru sa poslednjm delom krema i preostalim malinama. Stavite poslednju koru na vrh i ostavite tortu da se hladi namanje 1 sat.
U međuvremenu za krem preliv, uz pomoć ručnog miksera sa metlicama umutite puter, šećer u prahu, so i aromu dok smeša ne postane vazdušasta. Prema želji obojite dodavanjem malo crvene boje za kolače, zatim premažite tortu tako da kore budu potpuno pokrivene i ostavite ponovo da se hladi. Ostavite preostali krem na sobnoj temperaturi.
Za perje flaminga, otopite belu čokoladu na pari na srednjoj temperaturi. U međuvremenu pripremite pleh sa papirom za pečenje. Dodajte nekoliko kapi crvene boje za kolače kada je smeša potpuno otopljena. Sada stavite oko dve trećine glazure na mermernu površinu i glazirajte čokoladu, npr. razmažite uz pomoć kartice za testo, zatim ponovo ostružite. Ponavljajte postupak dok se ne ohladi na približno 26°C. Zatim pomešajte sa preostalom toplom čokoladom dok ta nova smeša ne postigne temperaturu od 28–30°C. Uz pomoć kašike pravite mrlje od smeše na papiru za pečenje, zatim istom kašikom iscrtajte mrljice kako biste napravili oblik perja flaminga i ostavite da se stegne.
Pažljivo uklonite perje sa papira za pečenje i zalepite na vrh torte. Za bočne strane torte uz pomoć male palete noževa dodajte malo krema roze boje u perje i stavite na tortu. Napravite oblik flaminga i stavite na tortu i poslužite.
Šablone za tematsku zabavu možete preuzeti ovde.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte