Za nadev sitno iseckajte šunku, malo propržite u tiganju, potom izvadite iz masnoće koju je pustila. Oljuštite luk, isecite na kolutove, kratko prodinstajte u masnoći od šunke i ostavite da se ohladi.
Prosejte brašno i pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mleko sa maslacem i umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu i podmažite tepsiju.
Pomešajte sir i pavlaku, začinite po ukusu. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite i prepolovite. Svaku polovinu razvijte na krug debljine 2-3 mm. Stavite na odvojene tepsije, prvo premažite kremom, pritom ne mažete 1 cm od ruba. Odozgo pospite šunkom i lukom. Pecite jednu tepsiju za drugom na donjem nivou rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 250 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 230 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Flam kolač servirajte dok je vruć.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva