Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite brašnom.
U maloj šerpi prokuvajte vodu sa maslacem ili margarinom. Izmaknite sa šporeta. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i odjednom dodajte u vruću tečnost. Pomoću varjače sve dobro sjedinite, tako da dobijete glatko testo, vratite na šporet i „kuvajte" oko 1 minut. Sipajte testo u činiju. Dodajte 2 jaja jedno za drugim i umutite mikserom (nastavci za mešenje) najvećom brzinom. Poslednje jaje razmutite i dodajte postepeno u testo, ali samo onoliko, koliko je potrebno da testo dobije visoki sjaj i da u trakama visi sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek u ohlađeno testo. Sipajte testo u špric sa zvezdastim nastavkom (Ø 13 mm). Našpricajte na tespiju trake dužine oko 8 cm. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta ne otvarajte rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Odmah nakon pečenja sa svakog od peciva odsecite „kapu", ostavite polovine testa da se ohlade na rešetki.
Radi aprikotiranja, džem provucite kroz sito, zagrejte neprestano mešajući i time tanko premažite „kape" peciva.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i dodajte nugat krem kašiku po kašiku. Sipajte fil u špric sa zvezdastim nastavkom, nafilujte eklere i poklopite gornjom kapom.
Grubo usitnite 150 g mlečne čokolade. Prokuvajte 200 g slatke pavlake. Izmaknite sa šporeta, umešajte čokoladu i mešajte sve dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostavite smesu da odstoji preko noći. Narednog dana operite 250 g jagoda, ocedite, očistite i iseckajte na fine listiće. Umutite čokoladnu pavlaku muteći miskerom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 10 minuta, dok ne postane lepo kremasta. Sipajte krem u špric, nafilujte eklere, preko fila poslažite jagode. Poklopite gornjim delom. Otopite 50 g bele čokolade na pari i pomoću kašičice poprskajte eklere.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači