Margarin i vodu staviti na tihu vatru da prokuvaju, pa im dodati brašno uz stalno mešanje, mora da se dobije lepa kompaktna masa. Skinuti sa šporeta i dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje. Masu sipati u dresir dzak i na papir za pečenje zvezdastom šterernom (nastavak za šaranje torti) špricati eklere dužine 10 cm pa ih peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
250 ml mleka staviti sa šećerom na tihu vatru da provri dodati štapić vanile, pomešati žumanca sa gustinom pa dodati kipućem mleku i lepo spojiti krem uz stalno mešanje. Ostaviti krem da se ohladi pa ga mutiti mikserom i dodati 100 g ulupanog šlaga.
Ugrejati slatku pavlaku za kuvanje pa preliti preko crne i bele čokolade, kremove lepo izmešati da se čokolada lepo otopi i dobije kompakta masa. Ostaviti kremove da se ohlade pa dodati po 100 g ulupanog šlaga u svaki krem i lepo špatulom izmešati.
Staviti na paru da se otopi 200 g bele čokolade, pa kad se otopi podeliti je u tri dela i u svaki dodati jestivu boju za kolače. Otopiti i crnu čokoladu na pari, pa u otopljene i obojene čokolade umakati gornji deo eklera. Eklere ostaviti u frižidderu 10-ak minuta da se čokolada stegne, pa ih seći nožem, donji deo eklera puniti kremom i poklapati sa poklopcem koji je umočen u čokoladu, po čokoladi posutu malo šarenih mrvica ili ih ukrasiti po želji.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači